Emektar / Emekten Tarifler

 
Tahinli Çıtır Rulo

Malzemeler:
3 Yufka
1.5 Su Bardağı Tahin
1 Su Bardağı Bal
1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri

Yapılışı:
Çukur bir kapta tahin, bal, mahlep ve dövülmüş fındığı iyice karıştırın.
Bir yufkayı tezgaha yayın. Hazırladığınız harcın üçte birini yufkanın üzerine yayın.
Ikinci yufkayı harcın üzerine yayarak aynı işlemi tekrarlayın.
Üçüncü yufkanın üzerine de kalan harcı yaydıktan sonra, yufkayı ortadan ikiye bölün.
Yuvarlak kısmından başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarın Yufkanın diğer yansı için de aynı işlemi uyguladıktan sonra 5 cm eninde verev olarak dilimlere ayırın.
Dilimleri tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun...

Tahin Helvalı Parfe

Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 paket krem şanti
2,5 kibrit kutusu kadar sade tahin helva
1 limon suyu
1 adet çikolatalı gofret

Süsleme:
Çikolata sosu ve sade gofret

Yapılışı:
Süt ile krem şanti hazırlanır.
İçine tahin helva ince rendelenir, limon suyu eklenip kaşıkla karıştırılır.
Bir kaba streç film yerleştirilir, 1 adet çikolatalı gofret parçalanarak en alta konur, hazırlanan karışım üstüne düzlenir, derin dondurucuda dondurulur.
Donan parfe ters çevrilerek servis tabağına alınır, etrafına çikolata sosu gezdirilir.
Gofret eşliğinde servis yapılır.
Afiyet olsun...

Tahin Kabak Tatlısı

Malzemeler:
1,5 kg kabak
2 su bardağı toz şeker
Tahin ve ceviz (üzerine dökmek için)

Yapılışı:
Kabakları dilimleyelim. Tencereye kabakları dizerek, üzerine toz şekerini serpelim. En az 2-3 saat beklettikten sonra, kısık ateşte kendi suyu ile pişirelim.
Kabakları pişerken arada kontrol etmekte fayda var, çok çabuk yumuşayarak dağılabiliyorlar.
Kabaklar piştikten sonra, fırın kabına alarak, tencerede kalan suyu üzerine gezdirip orta ısılı fırında 10 dk daha pişirelim.
Kabaklar ılındıktan sonra servis tabağına alarak, üzerilerine tahin gezdirip ceviz serpelim.
Afiyet olsun...

 
 
 
 
 
TwitterFacebookCopyright © EMEKGIDA - Grafist . Tüm hakları saklıdır.