Emektar / Tahin Yapılışı

 
Tahin adı verilen besin maddesi susamdan yapılır.

Susamın ezilmesiyle meydana gelen bir gıdadır.
Susam önce büyük tuz havuzlarına yatırılır. Tuzun suya yoğunluk katması ile birlikte susamın kabukları suyun dibine çöker ve asıl taneler su yüzünde kalır. Bu tuzlu suda bekletme işlemi yaklaşık 8-10 saat sürer.
Kabukları soyulmuş susamlar üçüncü bir havuzda tuzun gitmesi için 3-4 kez saf suyla yıkanır.
Susamlar bütün bu işlemlerden geçtikten sonra 150 – 200 derecede 2 ile 3 saat kadar fırınlanır. Daha sonra oda sıcaklığına inene kadar bekletilir.
Ardından hiçbir katkı maddesi konulmaksızın ezilir veya değirmenden geçirilir.

İşte bu elde edilen ürün tahindir.
Tamamen doğal olan tahin çok açık krem renginde ve akıcıdır.
 
 
 
 
 
TwitterFacebookCopyright © EMEKGIDA - Grafist . Tüm hakları saklıdır.